+ Odgovori na temu
Results 1 to 14 of 14

Tema: Koliko ste daleko spremni ići za novac?

Member Grint's Avatar
    Thanks
    152

Koliko ste daleko spremni ići za novac?

Priča ide ovako:

bračni par sa 2 poluodrasla sina ima golemu kućetinu sa 5-6 apartmana koje iznajmljuju desetljećima. Špica sezone, sve im popunjeno, gosti navaljuju. Oni se zbiju u garažu 5x5m i iznajme svoje spavaće sobe i ostalo. Ostatak lita je njih 4 provelo stiskajući se u garaži da bi zaradili više. Za ić se istuširat vrebali su priliku kad ovih iz njihovh soba nije bilo da mogu otić u svoje kupatilo.

Nema šanse da napravim nešto takvo i to mi je nekako totalno jadno. Vi?

mighty pirat heretic's Avatar
    Blog Entries
    1
    Thanks
    118
    spreman sam jest fekalije za određenu svotu novca, tako da mi ništa nije problem

Member Grint's Avatar
    Thanks
    152
    Citiraj Originalno postano od heretic Pogledaj post
    spreman sam jest fekalije za određenu svotu novca, tako da mi ništa nije problem
    koja je svota u pitanju?

Moderator šatro gospon's Avatar
    Thanks
    46
    Citiraj Originalno postano od Grint Pogledaj post
    Priča ide ovako:

bračni par sa 2 poluodrasla sina ima golemu kućetinu sa 5-6 apartmana koje iznajmljuju desetljećima. Špica sezone, sve im popunjeno, gosti navaljuju. Oni se zbiju u garažu 5x5m i iznajme svoje spavaće sobe i ostalo. Ostatak lita je njih 4 provelo stiskajući se u garaži da bi zaradili više. Za ić se istuširat vrebali su priliku kad ovih iz njihovh soba nije bilo da mogu otić u svoje kupatilo.

Nema šanse da napravim nešto takvo i to mi je nekako totalno jadno. Vi?
    ljudi rade i teze i gore stvari da bi zaradili lovu, tak da mi ovo i nije neki bed. pogotovo ak im je to jedini izvor prihoda.
    S kim si, s njim si...

5. The Following User Says Thank You to šatro gospon For This Useful Post:

chillout23 (24-08-2010)

Member Grint's Avatar
    Thanks
    152
    ali oni - imaju love. pouzdano znam.

znam da su ljudi spremni na svašta za pare, ali ako ti baš ne trebaju... znaš na šta mislim? uza sve te apartmane, ta dodatna tisuća - dvi eura koje su zaradili iznajmivši SVOJE krevete i posteljinu i sl. - jel to baš vridno toga? po meni nije

Member tili's Avatar
    Thanks
    476
    ali oni - imaju love. pouzdano znam.

znam da su ljudi spremni na svašta za pare, ali ako ti baš ne trebaju... znaš na šta mislim? uza sve te apartmane, ta dodatna tisuća - dvi eura koje su zaradili iznajmivši SVOJE krevete i posteljinu i sl. - jel to baš vridno toga? po meni nije
    O parama još uvik razmišljam kao o nećemu bez čega (nažalost) ne mogu i još uvik nisam u onoj fazi "hrčka" kako je ja zovem (a možda bi trebala bit), tako da razmišljam slično ka i ti.
    Ma nisu oni jedini takvi, znam ih ja jako puno i iskreno, počela sam sve više razmišljat na način da su oni puno pametniji od mene - godinama su radili na takav način i skupili su novce, ali su isto tako i svjesni toga da zašto ne zaradit još koju kunicu, ako već mogu.

Moderator Komar22's Avatar
    Thanks
    421
    e...to vam ljudi neznam

Member Grint's Avatar
    Thanks
    152
    Citiraj Originalno postano od tili Pogledaj post
    O parama još uvik razmišljam kao o nećemu bez čega (nažalost) ne mogu i još uvik nisam u onoj fazi "hrčka" kako je ja zovem (a možda bi trebala bit), tako da razmišljam slično ka i ti.
    Ma nisu oni jedini takvi, znam ih ja jako puno i iskreno, počela sam sve više razmišljat na način da su oni puno pametniji od mene - godinama su radili na takav način i skupili su novce, ali su isto tako i svjesni toga da zašto ne zaradit još koju kunicu, ako već mogu.
    ne znan, jebiga, stvar je valjda odgoja, prioriteta, voteve. takvo šta bi napravila da san gladna kruva, al ne razumin dobrostojeće ljude koji ruše svoj komod i privatnost za soma eura više nikad mi neće bit jasan taj mentalitet ''nikad mi nije dosta novaca''

Citiraj Originalno postano od Komar22 Pogledaj post
    e...to vam ljudi neznam
    elaborate

Member chillout23's Avatar
    Thanks
    143
    Mislim da nitko ne može reći dokle bi išao zbog novca, dok ne dođe u situaciju svi mi živimo od novca....nekima sreća ovisi o novcu (svatko gleda drugačije na pojam sreće )...ako zanemarimo luksuz, svima nam je novac prijeko potreban
    Sad možemo pričati da ovo bi, a ono ne bi, ali puno ljudi bi napravilo svašta za puuuno manje novaca nego kaj misle
    Tako da ne mogu reći: "e nema šanse"....ili: "nema te love" jer stvarno ne znam
    Samo mogu reći da nikad ne bi bio sa nekime zbog love. To je 100%
    Make love, not war...

Member Grint's Avatar
    Thanks
    152
    Citiraj Originalno postano od chillout23 Pogledaj post
    Mislim da nitko ne može reći dokle bi išao zbog novca, dok ne dođe u situaciju svi mi živimo od novca....nekima sreća ovisi o novcu (svatko gleda drugačije na pojam sreće )...ako zanemarimo luksuz, svima nam je novac prijeko potreban
    za navedenu situaciju - mogu jer sam sigurna da ne bi tako postupila budući da se ne radi o prijekoj potrebi nego čistoj pohlepi. druga je stvar da mi je novac prijeko potreban, npr. za zdravlje djeteta ili slično. onda mislim da nema toga šta ne bi napravila. i prodala sebe, voteve, tada nema granica, to će svaki roditelj reći.
    inače, sve se svede na novac i seks, no to je za drugu temu.

Sad možemo pričati da ovo bi, a ono ne bi, ali puno ljudi bi napravilo svašta za puuuno manje novaca nego kaj misle
    Tako da ne mogu reći: "e nema šanse"....ili: "nema te love" jer stvarno ne znam
    Samo mogu reći da nikad ne bi bio sa nekime zbog love. To je 100%
    ovisi o motivaciji, kako već napisah.

neku večer sam naletila na scenu iz neke serije u kojoj samohrana majka mora nać dosta love za operaciju malome i isrpila je sve mogućnosti i onda zatraži pozajmicu od firme, šef je odjebe i kaže da joj on može dati ako provede noć s njim. ona se slomi, otrči no vraća se nakon 5 minuta shvaćajući da više nema vremena za tražit lovu i pristane. pričala sam s mužem o tome i rekla da bi ja pristala jer iz sadašnje perspektive, nema toga štaza svoje dite ne bi napravila. zanemarimo sad to šta će neki reć da san drolja u duši, zadržimo se na ozbiljnoj strani teme. tako da, da, mogla bih se prodat nekome za zdravlje svog diteta.

Jebivjetar zuzu's Avatar
    Thanks
    57
    samo ću napisati da svako ima svoju cijenu.. pa tak da ovisno od toga svatko će svašta napraviti
    ...I can't tell you what it really is; I can only tell you what it feels like...

13. The Following User Says Thank You to zuzu For This Useful Post:

chillout23 (24-08-2010)

Member chillout23's Avatar
    Thanks
    143
    da, mogla bih se prodat nekome za zdravlje svog diteta.
    Onaj tko to ne bi napravio, nije pravi roditelj

za navedenu situaciju - mogu jer sam sigurna da ne bi tako postupila budući da se ne radi o prijekoj potrebi nego čistoj pohlepi.
    Ovdje si na citirano odgovorila ovako...

druga je stvar da mi je novac prijeko potreban, npr. za zdravlje djeteta ili slično. onda mislim da nema toga šta ne bi napravila. i prodala sebe, voteve, tada nema granica, to će svaki roditelj reći.
    ..., a ovdje ovako
    samo shvati da nisam pričao u nikakvom kontekstu, nego još jednom pročitaj dio koji si boldala
    Last edited by Grint; 24-08-2010 at 14:17. Razlog: dupli post, spajanje
    Make love, not war...

Member Grint's Avatar
    Thanks
    152
    chillout, koji dio se nismo razumili?

u uvodnom postu sam navela primjer u kojem DOBROSTOJEĆI ljudi ruše svoj komod i privatnost za šaku eura više. dakle, ne za zdravlje nečije ( som-dva eura malo pomaže kod operacija koje spašavaju živote a mjere se stotinama tisuća eura) ili jer su gladni kruha nego jer su uvidjeli da mogu zaradit malo više.

svatko ima svoju cijenu, ali ne za iste stvari. nema granica šta bih napravila za svoje dijete, ali za materijalnu dobit - postoji puno stvari koje ne bi bila spremna napravit.
    prije kolutanja očima pročitaj i ti sa razumijevanjem

evo ti još jedan smajli:
    Last edited by Grint; 24-08-2010 at 14:31.

Moderator
    Zlo Pseto Don't Avatar

Thanks
    4
    Do bankomata.

+ Odgovori na temu